Craft Beer Gebrouwen op Schouwen Duiveland

Brouwerij in den Eenhoorn in de volksmond ‘de Eenhoorn’ dateert volgens de gevelstenen in Zierikzee uit 1639 en werd volgens oude documenten in 1652 bewoond door brouwer Thomas van der Schatte, die mogelijk ook de oprichter van de brouwerij was. Wanneer de brouw activiteiten stopten is niet zeker maar dat er weer leven in zit sinds januari 2021 is een feit!

Als bierliefhebber en horeca-ondernemer zag Evert en zijn team hier een droom in vervulling gaan. De brouwerij maakt sinds begin 2021 het bier voor Schouwen-Duiveland. Er wordt wekelijks gebrouwen in ketels die mogelijk zijn gemaakt door onze ambassadeurs. Bier van de Eenhoorn is te drinken in het eigen proeflokaal d’Ouwe Smisse en diverse horeca op Schouwen-Duiveland.

Neem een kijkje achter de schermen in ons proeflokaal om vervolgens te genieten van bier van de Eenhoorn en de lunch-, diner- en borrelgerechten die er naadloos op aansluiten. Organiseer een onvergetelijk evenement op een unieke locatie waar je het gezelschap mee verrast. Of  geniet in alle rust van het zonnige terras of in de kruidentuin.

Blond

Tasting Notes:
EEN ECHTE BLONDE. DUS DROOG, MOOI LICHT VAN KLEUR, GOED DRINKBAAR OF LIEVER DOORDRINKBAAR. SUBTIEL IN DE HOP. ONZE BLONDE IS NA DE GISTING GEFLEST.  GARANDEERT EEN PURE STIJL MET EEN AANGENAME SMAAK.
ABV 7.5% | EBC 12.2 | IBU 35

Dubbel

TASTING NOTES:
ONZE DUBBEL, EEN ECHTE KLASSIEKER, MOOI DINKER VAN KLEUR MET BIJPASSENDE LICHT ZOET GEBRANDE SMAAK MET EEN GOEDE BALANS TUSSEN BITTER EN ZOET. DUIDELIJK TOETSEN VAN HOUT EN KRUIDEN.
ABV 6,3% | EBC 50 | IBU 23

Tripel

Tasting Notes: DEZE TRIPEL IS EEN VOLMONDIG EN ZWAAR BIER MET KRUIDIGE ACCENTEN EN EEN SUBTIELE AFDRONK MET EEN HOPBITTERTJE. ALLE INGREDIËNTEN DIE GEBRUIKT WORDEN OM HET BIER TE BROUWEN ZIJN OP BIOLOGISCHE WIJZE GETEELD.

ABV 8.1% | EBC 33.5 | IBU 32

waar kun je de Eenhoorn bestellen:

binnenkort verkopen we ook oude Jenever!

de Eenhoorn